sunnuntai 18. huhtikuuta 2021

Tekniikka 30: Maahanvienti kiertävällä käsilukolla torjunnan jälkeen


Tekniikassa torjutaan ylhäältä tuleva lyönti miekalla nopeasti eteenpäin astuenSamalla tartutaan vastaotteella vastustajan kyynärvarrestaTämän jälkeen käännytään kiertävällä liikkeelläjonka aikana sekä väännetään vastustajaa kyynärvarresta liikkeen suuntaisesti alaspäin että väännetään liikkeen alussa tämän asetta omalla miekallaLopputuloksena vastustaja joko joutuu maahan lukotettuna tai hänen kätensä murtuu.Lukottava käsi käännetään kiertoliikkeen aikana kiinni alas ja kiinni omaan kehoonTämä liike yhdessä kehon kierron kanssa mahdollistaa alasvienninVideossa jalkatyön kierto on hyvin vähäeleinen kiertävä askelmutta jotkut tekevät kyseisen askelluksen selvästi laajempana.

Tekniikassa siirrytään lopussa aseella vastustajan aseen vääntämisestä pistämiseenEnnen tätä täytyy varmistaaettä vastustajan käsi on hyvin lukittuna omaa kehoa vasten ja aseen terä on turvallisessa suunnassa

Alasviennin aikana on mahdollista lyödä vastustajaa kasvoihin väistimelläasekäden nyrkillä tai aseen pommelillaTämän tarkoituksena on vastustajan lamaannuttaminen ja vastarinnan murtaminen.

Tekniikka toimii vainjos vastustajaa päästään hyvin lähelle ja tekniikka tehdään päättäväisestiTyypillisesti vastustaja voi välttää tekniikan onnistumisen joko taaksepäin vetäytymälläaseen riittävän aikaisella vetämisellä pois kontaktista tai tarttumalla yhtaikaisesti kyynärvarteen.

Tekniikka ei ole tiettävästi sallittu missään turnaussäännöissä eikä tapahtumissaSe sisältää erittäin suuren onnettomuusriskinjonka lopputuloksena on murtunut käsi tai riittävän pitkässä kierrossa paikoiltaan vääntynyt olkapääTekniikkaa tulisi harjoitella vain kontrolloidussa ympäristössäjossa joku osaa sen ja kykenee opettamaan sen muille turvallisestiJos päätätte harjoitella tekniikkaatehkää harjoitukset hitaastiälkääkä viekö lukkoja äärimmilleen harjoittelun aluksi.

Lisää asiasta muualla:

Kiertävän lukotuksen ja aseistariisunnan vastaotteella kiinni vastustajan kädestä ottaen voi tehdä myös seisoen. Tästä oheisen Fencing Classics -blogin artikkelin kohdassa kolme. 

Jos ajatuksena on vain lopettaa taistelu miekkaillen, pelkkä horjutus sisäpuolelta riittää, kuten tässä Blood and Iron Heman videossa esitetään.

Jos haluaa oppia tekniikan jatkamisesta niin, että vastustaja väännetään mahalleen maahan, aikido-tavan voi katoa tästä Seidokan Aikido of South Carolinan videosta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti