sunnuntai 8. joulukuuta 2019

Yksilöharjoite 3: Heilumalla kestävään voimaan

 

Etuheilautus kahvakuulalla ei ole monimutkainen juttu, eikä siitä tässäkään harjoituksessa tehdä sellaista. Harjoitus on kaikessa yksinkertaisuudessaan seuraava.
  1. Kahvakuula roikkuu rennoissa käsissä
  2. Lantio, jalat ja selkä joustavat, päästäen kuulaa alaspäin
  3. Lantio, jalat ja selkä suoristuvat, voima heilauttaa kuulan ylös eteen
  4. Kuulan tullessa alas joustetaan, virittäen keho uuteen suoristumiseen
  5. Toistetaan kunnes väsyttää aivan hillittömästi, sitten vielä viisi toistoa
Ideana on tehdä monta suoritusta sangen painavalla kuulalla. Tai käsipainolla. Tai jollain nuijalla. Tai kivenmurikalla. Kivenmurikka on siitä hyvä, että sitä heiluttamalla saa näppeihin ja käsivarsiin voimaa vähän roimemmin.

Myös pienet alasimet tai keilapallot käyvät harjoituksen tekemiseen hyvin.




Harjoituksen ideana on harjoitella monipuolisesti voimaa keskikehoon, tukemaan pitkään jatkuvaa taistelusuoritusta. Toistoja olisi hyvä aluksi jo tehdä parikymmentä. Lopulta kannattaisi tähdätä jopa viidenkymmenen toiston sarjoihin, joiden lopuksi olon pitäisi olla kohtuuttoman hikistä ja monipuolisesti rasittunutta. Tehdään tätä maksimivoimaharjoitteen sijasta siis taistelukestävyysharjoitteena.

Näin treenaten kilpi nousee pidempään ja keihäs pysyy tanassa, vaikka voimien luulisi jo loppuneen. Myös työperäiset tukielinkivut saattavat pysyä poissa, mutta se on vain sivubonus. Pääasia on, että taistelukyky lisääntyy.

 Tekniikkaa kannattaa muunnella, eikä selän tarvitse tehdä kovinkaan suurta liikettä, jos se tuntuu paremmalta. Tässä minimalistinen variantti tekniikasta.


Tätä ei tosiaan tarvitse tehdä välttämättä kahvakuulalla, käsipaino tai mikä tahansa sopiva painava mötikkä toimii, kuten alla olevalla videolla demonstroidaan.

Ja jos haluaa tehdä mieluummin kahdella pienemmällä painolla (mikä onnistuu pienemmillä esineillä ja aiheuttaa erilaista rasitusta mikä on aina mahtavaa vuorottelua), kannattaa ensin tutustua jo Yksilöharjoite 1:stä tutun Jeffrey Brooksin perinpohjaisiin ohjeisiin aiheesta.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti