sunnuntai 26. tammikuuta 2020

Yksilöharjoite 6: Turkkilainen nousu sekä kahvakuulan rinnalleveto ja työntö


Yksilöharjoitteessa 5 esitelty nosto oli hyvin tekninen liike, joka kysyy paljon tekniikkaa ja kehonhallintaa. Sen pohjaksi tai sen sijasta voi kokeilla muitakin tekniikoita, joita tässä esitetään kaksi.

Ensinnäkin liikkeen voi korvata kahvakuulalla tai käsipainolla. Kouran voiman harjoittaminen ja tangon tasapainoilun tuomat hyödyt muuttuvat, mutta tekniikka on myös helpompi tehdä kokonaisvaltaisuudestaan huolimatta.

Tässä on yksi esimerkki, voi tehdä joko näin tai sitten painon voi käyttää maassa asti. Ohessa esimerkki sekä kuulan alhaallakin ilmassa pitäen sekä siitä, miten sen voi vetää ylös maasta asti.
Lisää vastusta saa käyttämättä useampaa nostettavaa esinettä tai viemällä kuulan ylös pohja edellä:

Turkkilainen nousu on myös hyvä ja kokonaisvaltainen liike. Se voi tuntua polville rasittavalta, joten sitä kannattaa tehdä pehmeällä alusta. Turkkilaisessa ylösnousussa tekniikka on myös ykkösasia, joten kannattaa treenata sitä aluksi hyvin kevyellä painolla. Omaa tekemistä kannattaa myös vaikka videoida, jotta näkee mikä menee hyvin ja mikä ei.Suomenkieliset kuvitetut ohjeet tekniikalle Me Naiset -lehden sivuilla.

Kummassakin tekniikassa nostettavan esineen alle meneminen nostamista varten on keskeisessä roolissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti