Tarkoitus
Tämän blogin tarkoitus on toimia miekkailu- tai muun aseharjoittelun tukena. Kohderyhmä ovat amatööriharrastajat, jotka tarvitsevat perustietoa kamppailulajeihin sopivan fyysisen kunnon kehittämisestä ja kamppailulajitekniikasta. Blogi pyrkii antamaan inspiraatiota, muistuttamaan jatkuvan harjoittelun merkityksestä ja antamaan esimerkkejä niin keskeisistä kuin erikoisemmista tekniikoista, joita harjoittaa ryhmäharjoitusten ulkopuolella.Blogissa ei esitellä kokonaista harjoitusohjelmaa tai taistelujärjestelmäksi, vaan ne ovat satunnaisia paloja, joista erilaisten taitojen harjoittelijat voivat hyötyä muun harjoittelunsa ohessa yksin tai parin kanssa harjoitellessaan.
Blogissa tullaan marraskuusta 2019 heinäkuuhun 2020 julkaisemaan joka viikko ainakin yksi teksti tai videoesitys, josta harjoittelija voi hyötyä omassa kamppailulajiharjoittelussaan. Tarkoituksena tarjota perusasiat tietävälle ja harjoitteita säännöllisesti treenaavalle harrastajalle mahdollisuus tulla selvästi paremmaksi ottelijaksi.
Sisältö
Blogaukset voidaan aluksi jakaa kahteen tyyppiin: ne ovat joko yksin tehtäviä tekniikka- ja kuntoharjoitteita tai parin kanssa tehtäviä tekniikkaharjoitteita. Tekniikkaharjoitteissa painopiste on varhaisessa eurooppalaisessa asetekniikassa.Tekniikat esitellään pehmustetuin asein, joten niitä voi harjoitella ilman ylimääräisiä turvavarusteita pelkäämättä aseista vahingoittumista. Tekniikat ovat aikoinaan olleet tarkoitettuja teräaseille, tätä emme tietenkään suosittele kokeilemaan. Muutakaan harjoituskumppanin rikkomista ei suositella.
Harjoitteiden vaikeusaste tai käytettävyys ei ole linjassa, eikä niitä kaikkia saa hyödynnettyä mihinkään aselajiin, ainakaan turnauskäyttöön. Tilanhallintaa ja ajoitusta ne varmasti kuitenkin parantavat riippumatta lajista.
Osa blogissa julkaistusta materiaalista on jo aiemmin ollut keskiaikaisia taistelulajeja harjoittavan Maahinkainen ry:n harjoittelijoiden omaehtoisen treenaamisen tukena vuosina 2004-2019.
Julkaisuissa nähtävien harjoittelijoiden osaamisesta osa on peräisin kalpamiekkailusta, osa italialaisista tai keskieurooppalaisista miekkailumanuaaleista, osa ju-jutsusta, osa hapkidosta, osa escrimasta. Näiden lajien kaiut näkyvät tavassa, jolla harjoitteita tehdään, eivätkä tekniikat välttämättä ole lainkaan puhtaasti jonkun järjestelmän mukaan suoritettuja. Tarkemmaksi hiottuja ja vain erilaisia tapoja tekniikan tekemiseen varmasti löytyy ja niistä mieluusti kuullaan kommenteissa.
Kokeneelle harrastajalle voi olla muita reittejä, joita kautta hän saa lajiinsa sopivaa ohjausta. Näitä ohjeita kannattaa kuunnella. Kaikille on suositeltavaa, että näissä kirjoituksissa kuvattuja taitoja harjoitellessa kannattaa niiden lisäksi etsiä kamppailulajiseura, jossa opetella perusliikkumista, kehon mekaniikkaa ja aseiden käyttöä. Laji kannattaa valita omien mieltymysten ja päämäärien mukaan, mutta huomiota kannattaa kiinnittää opettajan kokemukseen, taitojen laajaään hahmottamiseen ja avarakatseisuuteen. Nurkkakuntaisia ja vain yhden asian ymmärtäviä opettajia ei kannata valita ainoiksi opettajikseen.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti